La Diana
ProfessorsEsteve Rovira i Illa
Esteve Rovira i Illa

Esteve Rovira i Illa

Esteve Rovira i Illa (Sant Esteve de Palautordera, Vallès Oriental) és director de cinema i televisió català. La seva primera pel·lícula (Sed de sangre, 1973) la realitza amb només tretze anys, protagonitzada per gent del poble, i des d’aleshores fins avui s’ha dedicat al cinema però sobretot a la televisió. Ha dirigit, entre d’altres, les sèries de TV3 El Cor de la Ciutat, Serrallonga, la llegenda del bandoler i La Riera fins a la darrera temporada (2017). Actualment treballa com a director a la sèrie de tv3 Com si fos ahir.

Ha treballat com a ajudant de direcció amb diversos directors, com Ricard Reguant i Paul Naschy. Com a director, un dels seus projectes més reconeguts ha estat la pel·lícula Serrallonga, la llegenda del bandoler (2008) minisèrie de dos episodis produïda per TVC-TVE i Oberon Cinematogràfica. La pel·lícula s’ha venut a una trentena de països i s’ha estrenat ja a la Xina, Rússia, Polònia, Finlàndia, Romania, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Corea, Iran, Jordània, Mèxic, EUA, etc.

EXPERIÈNCIA

La seva primera pel·lícula, Set de Sang (1973), la va realitzar amb tan sols tretze anys i des de llavors i fins avui s’ha dedicat al cinema, però sobretot a la televisió.

Ha treballat com a ajudant de direcció amb diferents directors, com Ricard Reguant i Paul Naschy.

Fins a Juliol de 2016 ha dirigit la sèrie de TV3 La Riera durant 7 temporades.

Ha dirigit sèries d’èxit com El cor de la ciutat (2000-2007), Laberint d’ombres (1999-2000) o Nissaga de poder (1998) entre altres.

Com a realitzador ha treballat en programes com a Club Super 3 (1992-1995), Rodasons (1994) o Teatre al 33.

Com a director de cinema, un dels seus projectes més reconeguts ha estat la pel·lícula Serrallonga, la llegenda del bandoler (2008) minisèrie de dos episodis produïda per TVC-TVE i Oberon Cinematogràfica. La pel·lícula s’ha venut a trenta països i ja s’ha estrenat a la Xina, Rússia, Polònia, Finlàndia, Romania, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Corea, l’Iran, Jordània, Mèxic i els EUA, etc.

Col·labora amb l’Estudi Nancy Tuñón · Jordi Oliver.

La Diana Escola de Teatre logo blanc

La Diana és una escola d'arts escèniques inspirada en el mètode Stanislavski, que utilitzen altres centres com Actor's Studio de Nova York.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a hola@ladiana.cat

× Et podem ajudar?