La Diana
ProfessorsPep Armengol
Pep Armengol

Pep Armengol

(Molins de Rei, Barcelona, 1956) Director de càsting internacional, actor, docent i productor audiovisual. Inicia la seva carrera com a actor en el teatre independent, cinema i tv. Com a director de càsting ha treballat en més de dos-cents projectes de cinema i tv amb directors/es menjo Agustín Villaronga, Woody Allen, Cédric Klapisch, Fernando Trueba, Tom Tykwer, Enrique Urbizu, Brad Anderson, Peter Greeanaway, Susan Seidelman, Alfonso Arau, Catherine Corsini, Jaime Rosales, Patricia Ferreira o Mario Camus, entre altres.

Imparteix docència en prestigioses escoles com EICTV (Cuba), Institut de Teatre, Universitat Autònoma de Barcelona, ESCAC (Universitat de Barcelona), l’escola Aules · Arts Escèniques i Estudi Karloff, entre altres.

És autor del llibre Càsting de l’actor al personatge (Editorial Columna 1997), ha co-produït cinc telemovies i és Membre fundador del International Càsting Directors Network i el ACC (Acadèmia del Cinema Català)

EXPERIÈNCIA

Inicia la seva activitat professional com a actor l’any 1975. La seva formació és principalment el teatre independent, Còmics de la llengua, Cia. Va salar Diana Tossal, Cia. Villarroel, Els Joglars, Tantarantana i el Centri Dramàtic de la Generalitat.

Director de càsting des de 1988, ha treballat en el càsting de més de 90 llargmetratges col·laborant amb directors internacionals com Woody Allen, Cédric Klapisch, Tom Tykwer, Brad Anderson, Kenny Ortega, Alfonso Arau, Brian Yuzna, Barbet Shreder … i amb directors com Agustí Villaronga, Fernando Trueba, Jaime Rosales, Mario Camus, Sigfrid Monleón, Oscar Aibar, Eduard Cortés, Ventura Pons, Enrique Urbizu.

Ha estat membre fundador de:

AEDC (Associació Espanyola de Directors de Càsting; International Càsting Directors Network de la EFP (European Film Promotion); Membre de la Junta directiva de l’Acadèmia del cinema català.

Va ser Director de Càsting del Centre Dramàtic de València en la seva fundació i de les Cerimònies Olímpiques i Paralímpics de Barcelona 92.

A més, com a docent ha impartit classes com a formador d’improvisació en el Institut de Teatre de Vic i com a professor de càsting enla EICTV (Escola Internacional de Cinema i TV, Sant Antoni dels Banys, CUBA); UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).

Col·labora amb l’Estudi Nancy Tuñón · Jordi Oliver.

La Diana Escola de Teatre logo blanc

La Diana és una escola d'arts escèniques inspirada en el mètode Stanislavski, que utilitzen altres centres com Actor's Studio de Nova York.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a hola@ladiana.cat

× Et podem ajudar?